Wizz Air avio karta

 

O avio kompaniji

Wizz Air je mađarska low cost avio kompanija osnovana 2003. godine sa sedištem u Vecsesu i matičnom lukom, aerodromom Liszt Ferenc International u Budimpešti. Wizz Air leti ka više od 140 destinacija u 42 zemlje. Wizz Air je trenutno najveća niskobudžetna avio kompanija u Istočnoj Evropi. Kao i većina low-cost avio kompanija, Wizz Air uglavnom koristi manje i jeftinije sekundarne aerodrome, kako bi značajno smanjio troškove. Avio kompanija ima avione bazirane u više u 25 gradova. Osnovni Cilj avio kompanije Wizz Air, pored kvaliteta prevoza putnika, je i da letove učini pristupačnim putnicima Srednje i Istočne Evrope, kao i da pruži novo iskustvo putovanja svim putnicima u Evropskoj uniji, navodi se na zvaničnom web sajtu avio kompanije.

 

Wizz Air avio karta

 

Wizz Air pravila za prtljag:

Rucni prtljag Wizz AirRučni prtljag - Uz osnovnu tarifu putnik sa sobom u kabinu može poneti samo malu ručnu torbu maksimalnih dimenzija 40x30x20cm, kao što je npr. ranac, torba sa laptopom itd.

Predati prtljag Wizz AirPredati prtljag - Na Wizz Air letovima nije uključen u osnovnu cenu. Postoje tri tipa predatog prtljaga koja se mogu dokupiti i to:
1. Težine do 10kg, maksimalnih dimenzija 55x40x23cm.
2. Težine do 20kg, maksimalnih dimenzija 171x149x119cm.
3. Težine do 32kg, maksimalnih dimenzija 171x149x119cm.
Cena zavisi od rute na kojoj putujete, a više detalja o konkretnoj destinaciji možete dobiti od naših agenata.
Svaki višak prtljaga koji planirate da ponesete sa sobom potrebno je doplatiti pre leta ili će na aerodromu biti naplaćen po višoj tarifi.