Norwegian avio karta

 

O avio kompaniji

Norwegian (pun naziv Norwegian Air Shuttle) je norveška low cost avio kompanija osnovana 1993. godine sa sedištem u Fornebu, predgrađu Osla. Prema broju prevezenih putnika, Norwegian je najveća avio kompanija u Skandinaviji i treća najveća low cost avio kompanija u Evropi. Norwegian povezuje veliki broj norveških i skandinavskih gradova. Osim brojnih direktnih linija Norwegian za razliku od većine niskobudžetnih avio kompanija nudi i brojne konekcije sa presedanjem. Norwegian poseduje bogatu flotu kaja se sastoji od 98 aviona stacioniranih u bazama širom Evrope. Norwegian pokriva preko 126 destinacija, a od 2013. godine kompanija u ponudi ima i preko-okeanske letove. Avioni Norwegiana poseduju opremu za bežični internet koji je besplatno dostupan putnicima na svim letovima.

 

Norwegian avio karta

 

Norwegian pravila za prtljag:

Rucni prtljag NorwegianRučni prtljag - Uz osnovnu tarifu svaki putnik Norwegian-a ima pravo na jedan komad ručnog prtljaga do 10kg, maksimalnih dimenzija 55x40x23cm, kao i na malu ličnu torbu maksimalnih dimenzija 25x33x20cm koja se lako možete uklopiti ispod sedišta ispred vas.

Predati prtljag NorwegianPredati prtljag - Na Norwegian letovima nije uključen u osnovnu cenu. Svaki putnik može dokupiti najviše 2 komada predatog prtljaga i to:
1. Težine do 20kg, dozvoljene dimenzije predatog prtljaga ne smeju prelaziti 250cm dužine, 79cm visine, 112cm širine, sa maksimalnim zbirom tih dimenzija 300cm.
- Bebe (do 2 godine starosti) imaju pravo na 5kg predatog prtljaga spakovanog bilo u posebnoj torbi ili u torbi roditelja.
Cena zavisi od rute na kojoj putujete, a više detalja o konkretnoj destinaciji možete dobiti od naših agenata.
Svaki višak prtljaga koji planirate da ponesete sa sobom potrebno je doplatiti pre leta ili će na aerodromu biti naplaćen po višoj tarifi.